Workshop Familieopstellingen

Workshop Familieopstellingen
Wil jij kennismaken met familieopstellingen? Wil jij meer inzicht in je gedrag? Wil je ervaren hoe het is om in een opstelling te staan? Of ben je nieuwsgierig naar de methode van Bert Hellinger? Kom dan kennismaken in de workshop Familieopstellingen.

Deelnemen aan een familieopstelling is een bijzondere beleving en kan je helpen om de thema’s, die je leven en je wezen bepalen, meer helderheid te geven. Je krijgt niet alleen diepgaand inzicht, je zal gaan ervaren hoe snel en krachtig familieopstellingen werken in denken, doen en voelen.

Deelnemen aan een familieopstelling kan onverwachte inzichten geven in steeds terugkerende patronen.

Voor wie?
De workshop is geschikt voor mensen die weinig of geen ervaring hebben met opstellingen en geïnteresseerd zijn om hiermee kennis te maken. Het enige wat van je gevraagd wordt is een open, nieuwsgierige, integere en respectvolle houding.

Daarnaast is de workshop geschikt voor mensen die verdieping zoeken in hun eigen proces van bewustwording en groei.

Wat levert deze workshop jou op?
Kennismaken met de werkmethode Familieopstellingen. Ervaren hoe het is om als`representant’ in een  familieopstelling te staan. Nieuwe inzichten in je denken, doen of voelen. Vergroten van je intuïtie en (zelf) vertrouwen

Wat is een Familieopstelling?
Een vraagsteller wil duidelijkheid krijgen over een knelpunt of thema. Er worden deelnemers gekozen (uit de groep) als ‘representant’. Er ontstaat een opstelling die achterliggende aspecten van het vraagstuk laat zien. Door de opgestelde mensen te ondervragen over hun gevoelens en attitudes ten opzichte van elkaar en de situatie ontstaat duidelijkheid over wat er zich afspeelt. Aan de hand van eenvoudige instructies van de begeleider, brengen de representanten beweging in de stagnatie en kan er rust komen in de opstelling. De effecten van de familieopstelling zijn soms op korte, maar vaak op lange termijn merkbaar.
Waarom een Familieopstelling?
Een familieopstelling kan je helpen om meer inzicht te krijgen in wat zich in de onderstroom afspeelt. De niet direct zichtbare relaties tussen familieleden en de eventuele knelpunten worden met een opstelling zichtbaar. Met deze informatie worden oplossingen gevonden die meer in harmonie met jezelf zijn. Een opstelling kan gaan over uiteenlopende thema’s of vragen die je vanuit een andere invalshoek wilt bekijken of waarin je wilt groeien.
Workshop
De meeste mensen zullen deelnemen als ‘representant’ in de Familieopstelling. Dit is een laagdrempelige manier om de methode te ervaren. Er zijn 2 plekken voor vraagstellers en slechts 10 plekken voor representanten.
Trainer
Barbara van Gelder is gecertificeerd Familieopsteller en NLP Master Coach. Zij is gespecialiseerd in persoonlijke ontwikkeling en systemisch werk. Met een vleugje humor en zachtheid zal zij deze bijzondere workshop begeleiden en al je vragen beantwoorden.