Select Page

Wat is PSYCH-K®

PSYCH-K is een coachmethode met een holistische visie op de mens. PSYCH-K geeft ons een nieuwe kijk op herstel en gezondheid. De methode is ontwikkeld door Rob Williams en inmiddels wereldwijd verspreid. PSYCH-K is een effectieve methodiek om je gedrag, je overtuigen en je gedachten blijvend te transformeren. Een methode waaraan je werkelijk veel kunt hebben in je verdere leven. Rob Williams kenmerkt PSYCH-K als een spiritueel proces met psychologische voordelen.

PSYCH-K 

Bruce Lipton is celbioloog en auteur van de bestseller ‘de biologie van de overtuiging’ (Biology of Belief). Hij is de autoriteit op het gebied van de nieuwe biologie en wetenschap. Bruce Lipton ontdekte dat het niet onze genen zijn die ons gedrag bepalen, maar dat onze genen worden getriggerd door onze waarnemingen en onze gedachten en overtuigingen. Middels onderzoek toont hij ons dat onze overtuigingen, of ze nu waar zijn of niet, of ze positief zijn of negatief, dit ons op genetisch niveau beïnvloed. Liptons bevindingen worden beschouwd als één van de grote doorbraken in de nieuwe wetenschap. Als wij onze overtuigingen op celniveau kunnen veranderen hebben we daarmee de sleutel in handen tot een gezonder en gelukkiger leven. PSYCH-K werkt met overtuigingen en onze overtuigingen kunnen onze genetische code veranderen.

Al deze overtuigingen hebben een grote invloed op je handelen. Elke negatieve overtuiging wordt een`self fulfilling prophecy’. We vinden overal bewijzen dat dit de werkelijkheid is. We herhalen onze patronen, onze gedragingen en situaties keer op keer. Zo worden ook familiepatronen van generatie op generatie overgedragen. Verander je je concept, verander je overtuiging op diepgaand niveau dan verandert het bewijs met je mee, dat beloof ik. Je gaat andere dingen in je leven zien.

Veel voorkomende beperkende overtuigingen:

Ik kan het niet, ik twijfel over …. Ik ben niet veilig, ik ben schuldig Het leven is moeilijk, ik ben machteloos Ik moet mezelf staande houden Ik ben niet goed, anderen zijn beter dan ik Niemand hoort mij en ik word niet gezien Ik ben niet belangrijk Ik kan anderen niet vertrouwen

Al deze overtuigingen hebben een grote invloed op je handelen. Elke negatieve overtuiging wordt een`self fulfilling prophecy’. We vinden overal bewijzen dat dit de werkelijkheid is. We herhalen onze patronen, onze gedragingen en situaties keer op keer. Zo worden ook familiepatronen van generatie op generatie overgedragen. Verander je je concept, verander je overtuiging op diepgaand niveau dan verandert het bewijs met je mee, dat beloof ik. Je gaat andere dingen in je leven zien.

Welke overtuiging past bij jou?

Het hebben van krachtgevende overtuigingen, in tegenstelling tot beperkende overtuigingen, maakt een wereld van verschil in alle aspecten van je leven. Het heeft een positieve invloed op: je gedrag, je motivatie, je gezondheid,  je gelukkig voelen, je zelfvertrouwen en je fit en vitaal voelen.

Krachtgevende overtuigingen

Ik voel me goed
Ik ben competent
Er wordt van mij gehouden
Ik kan anderen vertrouwen
Ik kan kwetsbaar zijn
Ik mag fouten maken
Ik ben interger
Ik kan …

PSYCH-K en spiertesten

In PSYCH-K wordt er gewerkt met spiertesten. De spiertest wordt gebruikt om toegang te krijgen tot onbehulpzame programma’s’ van je onderbewuste geest. Het kunnen opsporen van deze onbehulpzame overtuigingen en deze te kunnen transformeren in krachtgevende overtuigingen is van waarde op elk gebied van je leven. Onze biologie wordt uiteindelijk beheerst door de perceptie van onze omgeving, en onze percepties worden gefilterd door onze overtuigingen.

Hoe werkt een spiertest

Binnen de PSYCH-K coaching werk je met een PSYCH-K Facilitator of PSYCH-K trainer. De spiertest zoomt in specifiek in op: Is het waar of onwaar voor je systeem, is het prettig of onprettig voor je systeem. Aansluitend doorloop je een aantal processen die je lichaam en geest in een optimale staat brengt.

Whole Brain

Er is jarenlang onderzoek gedaan naar de ‘hersendominatietheorie’ (split brain research). De resultaten van dit onderzoek wijzen er in essentie op dat elke hersenhelft gespecialiseerd is in de aansturing van verschillende functies, verwerking van informatie en problemen. We worden geboren met het vermogen om beide zijden van onze hersenschors tegelijk te gebruiken. Levenservaringen leiden echter vaak tot een hersendominantie.

Linkerhersenhelft
Logica rede
Denkt in woorden
Geordend/controle
Kijkt naar delen
Rechterhersenhelft
Emoties/intuïtie
Denkt in beelden
Spontaan/vrij
Kijkt naar geheel

Hele Brein houding

Tijdens een coachsessie wordt gebruik gemaakt van de hele-brein houding (whole-brain posture). De hele-brein houding verhoogt de “cross talk” tussen de twee hersenhelften. Dit is de optimale staat voor het veranderen van onderbewuste overtuigingen. Wanneer de rechter en linker hersenhelft in gelijktijdige communicatie staan, zijn de kenmerken en kwaliteiten van beide hemisferen beschikbaar om je volledige responspotentieel voor de uitdagingen van het leven te maximaliseren. De reden waarom PSYCH-K® zo effectief is, is omdat je oude overtuigingen vervangt die je niet dienen met nieuwe die je kiest. Je doet dit in het onderbewuste deel van je geest, zodat je overtuigingen ondersteunen en congruent zijn met je acties, die gericht zijn op het verkrijgen van de resultaten die je wilt.

PSYCH-K® verandert overtuigingen op het onbewuste niveau.

Wil je kennismaken met PSYCK-K neem dan vrijblijvend contact met Laura Minneboo op voor een gratis kennismaking van ongeveer 30 minuten. Ze vertelt je meer over de mogelijkheden van deze methode.