Personal Coaching

Personal Coaching

Voor wie dromen wil najagen, talenten wil ontwikkelen en gepassioneerd wil leven. In de afgelopen jaren heeft personal coaching zich ontwikkeld tot een bewezen en effectieve methode. Veel mensen en werkgevers zijn bekend met de positieve effecten die personal coaching heeft op zowel persoonlijk- als professioneel functioneren. Tegenwoordig kiezen dan ook veel mensen ervoor om zich te laten coachen, en dat is ook niet zo gek….want samen met je coach werk je aan het behalen van jou doelen en ontwikkel je je talenten.

 

Is personal Coaching iets voor jou?

Veel mensen ervaren op verschillende gebieden in hun leven dat het niet helemaal gaat zoals ze willen. Misschien herken je dit: je wilt een slechte gewoonte doorbreken en het lukt maar niet; je wilt alle ballen in de lucht houden en het zijn er zoveel; je hebt een talent wat niet tot uiting komt; je twijfelt of je iets moet doen of juist niet; je voelt je soms onzeker of je ervaart dat het niet helemaal lekker loopt op het werk of in je privésituatie; je wilt graag veranderen en hoe vaak je je ook voorneemt om te veranderen het lukt maar niet je patronen te doorbreken. Het kan dan een goed idee zijn om Personal coaching in te zetten.

Wat is Personal Coaching?

Personal coaching is een vorm van 1-op-1 begeleiding waarbij je samen met je coach werkt aan een persoonlijk doel of een probleem waar je tegenaan loopt. Je leert bewuster naar jezelf kijken, doet nieuwe inzichten op en ontdekt nieuwe mogelijkheden. Veel mensen die zich laten coachen ervaren meer plezier, meer ontspanning, meer succes, meer vrijheid en een betere balans, door de juiste keuzes te maken.

 


Voordelen Personal Coaching

o Een goede balans tussen werk en privé creëren
o
Zelfdiscipline en motivatie verbeteren
o
Opstellen levensplan/actieplan om doelen te behalen
o Verbeteren van relaties die niet lekker lopen
o
Grenzen aangeven en grenzen stellen
o
Prioriteiten stellen
o
Zelfverzekerd en krachtig voelen
o
Slechte gewoontes doorbreken

 waardoor 

Voor wie is Personal coaching?

Personal coaching is geschikt voor ambitieuze dertigers en veertigers die een diepgaande verandering aan willen gaan. Voor mensen die inzicht willen in zichzelf en in de gebieden waar je problemen ervaart, of blokkades tegenkomt. Je bent bereid deze aan te pakken en voorgoed te transformeren.

Wij hebben als uitgangspunt dat coaching oplossingsgericht, effectief en met een blijvend effect is. We werken aan het vergroten van je persoonlijke effectiviteit en je veerkracht zodat je op korte en lange termijn beter kunt presteren.

Wat levert het jou op?

Je ervaart een betere balans in je leven, zodat je lekker in je vel zit en goed functioneert. Je krijgt inzicht in jezelf en in anderen en kunt effectiever functioneren. Je bent in staat keuzes te maken die passen bij jouw wensen, normen en waarden en drijfveren. Coaching heeft effect op jou als mens, dit zie je terug in zowel je persoonlijk als professioneel functioneren.

VWaaruit bestaat een coachtraject?

Onze coachtrajecten bestaan gemiddeld uit 5 sessies, dit is afhankelijk van je coachvraag of het voorwerk wat je al hebt gedaan. Tijdens het intake gesprek bepalen we samen welk traject het beste bij jou past en bij jouw wensen aansluit. De sessies vinden bij voorkeur opvolgend plaats (elke 2 of 3 weken) voor het beste resultaat.

Wij helpen je jouw zelfvertrouwen, effectiviteit, communicatie en sociale vaardigheden te versterken. We ondersteunen je in het opstellen van een actieplan om je doelen te bereiken. Het ontwikkelen van zelfreflectie en zelfmanagement staat hierbij centraal.

Personal coaching traject

 

Sessie 1:  Intakegesprek en bespreken coachvraag
Sessie 2:  Huidige situatie versus gewenste situatie
Sessie 3:  Patroon doorbrekend coachen
Sessie 4:  Patroondoorbrekend en opbouwen nieuw gedrag
Sessie 5:  Evaluatie en afronden traject

Veelgestelde vragen

1) Is het mogelijk om kennis te maken met de coach?
Ja. Wij bieden jou een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten. Stuur gerust een email naar info@coachdepartment.nl of bel 06-14493220 voor het maken van een afspraak.
2) Welke coaching of training past bij mij?

Personal Coaching: behalen van je doelen, talentontwikkeling en versterken van je persoonlijke effectiviteit.

Stressreductie: voorkomen burn-out, reduceren van stress, terugbrengen van irritatie en gejaagdheid, omgaan met een heftige gebeurtenis of trauma.

Vitaliteitstraining: stoppen van stress en stressgerelateerde klachten, energie verhogen, gezondheid verbeteren, meer vitaliteit en geluk.

3) Hoeveel coachsessies zijn er nodig?

Het beste resultaat wordt bereikt bij 3 tot 5 sessies. Wij zullen je coachvraag bespreken en samen met jou kijken welk traject het beste bij jou past. De meeste deelnemers hebben gekozen voor een coachtraject van 5 sessies voor Personal Coaching.

4) Kan ik mijn coachtraject wijzigen?
Ja. Mocht er onverhoopt iets in je persoonlijke situatie wijzigen, dan zullen we in overleg met jou naar een passende oplossing kijken.
5) Waar vindt de coaching plaats?
Wij hebben een coachpraktijk op de Statenlaan in Den Haag. Het is mogelijk om op een andere locatie gecoacht te worden. Dit kan bijvoorbeeld wanneer de situatie het niet anders toelaat, omdat je wellicht aan huis gebonden bent.