Personal Coaching

Waarom Personal coaching?

In de afgelopen jaren heeft coaching zich ontwikkeld tot een bewezen en effectieve methode.  Steeds vaker kiezen mensen ervoor om zich te laten coachen, en dat is ook niet zo gek…. 

Misschien herken je dit: je wilt een slechte gewoonte doorbreken en het lukt maar niet; je wilt alle ballen in de lucht houden en het zijn er zoveel; je hebt een talent wat niet tot uiting komt; je twijfelt of je iets moet doen of juist niet; je voelt je soms onzeker of je ervaart dat het niet helemaal lekker loopt op het werk of in je privésituaties; je wilt graag veranderen en hoe vaak je je ook voorneemt om te veranderen het lukt maar niet.

Wat is Personal coaching?

Personal coaching is een vorm van 1-op-1 begeleiding waarbij je samen met je coach werkt aan een persoonlijk doel of een probleem waar je tegen aanloopt. Je leert bewuster naar jezelf kijken, doet nieuwe inzichten op en ontdekt nieuwe mogelijkheden. Je zal je hierdoor bewuster worden hoe je jezelf saboteert en hoe je dit kunt doorbreken. Veel mensen die zich laten coachen ervaren meer plezier, meer ontspanning, meer geluk, meer vrijheid en een betere balans, door de juiste keuzes te kunnen maken.

 

Wat levert Personal coaching jou op?

 Je wordt meer ontspannen en je ervaart een betere balans in je leven, zodat je lekker in je vel zit en goed functioneert. Je voelt je weer ontspannen en kunt genieten en hebt plezier. Je krijgt meer inzicht in jezelf en anderen en kunt effectiever functioneren. Je bent in staat keuzes te maken die passen bij jouw wensen, normen en waarden en drijfveren. Coaching heeft effect op jou als mens en dit zie je terug in zowel je persoonlijk als professioneel functioneren.

 

Voordelen van een coachtraject:

o Een goede balans tussen werk en privé creëren
o Zelfdiscipline en motivatie verbeteren
o Opstellen levensplan/actieplan om doelen te behalen
o Verbeteren van relaties die niet lekker lopen
o Grenzen aangeven en grenzen stellen
o Prioriteiten stellen
o Zelfverzekerd voelen
o Slechte gewoontes doorbreken

Voor wie is Personal coaching geschikt?

Personal coaching is voor iedereen geschikt die bereid is om een diepgaande verandering aan te gaan. Voor mensen die inzicht willen in zichzelf en de gebieden waar je problemen ervaart, of belemmeringen en blokkades tegenkomt. Voor wie bereid is deze aan te pakken en voorgoed te transformeren.

Wij helpen je jouw zelfvertrouwen, effectiviteit, communicatie en sociale vaardigheden te versterken. We ondersteunen je in het opstellen van een actieplan om je doelen te bereiken. Het ontwikkelen van zelfreflectie en zelfmanagement staat hierbij centraal.

Waaruit bestaat een coachtraject?

Onze coachtrajecten bestaan uit 3 tot 5 sessies, dit is afhankelijk van je coachvraag of het voorwerk wat je al hebt gedaan. Tijdens het intakegesprek bepalen we samen welk traject het beste bij jou past en bij jouw wensen aansluit. De sessies vinden bij voorkeur opvolgend plaats (elke 2 of 3 weken) voor het beste resultaat. Wij hebben als uitgangspunt dat coaching kortdurend, oplossingsgericht, effectief en met een blijvend is.

Opzet coachtraject:

Sessie 1:  Intakegesprek en bespreken coachvraag
Sessie 2:  Huidige situatie versus gewenste situatie
S
essie 3:  Patroon doorbrekend coachen
S
essie 4:  Patroon doorbrekend coachen & nieuw gedrag
Sessie 5:  Evaluatie en afronden traject

Veelgestelde vragen

1) Is het mogelijk om kennis te maken met de coach?

Ja. Wij bieden jou een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten. Stuur gerust een email naar info@coachdepartment.nl of bel 06-14493220 voor het maken van een afspraak.

2) Welke coaching of training past bij mij?

Personal Coaching: voor het behalen van je doelen, ontwikkelen van je talenten, doorbreken van je patronen en blokkades en verkrijgen van inzicht in belangrijke keuzes.

Stressreductie:
het voorkomen van een burn-out, reduceren van stress, terugbrengen van irritatie en gejaagdheid, omgaan met een heftige gebeurtenis of trauma.n afspraak.

3) Hoeveel coachsessies zijn er nodig?

Het beste resultaat wordt bereikt bij 3 tot 5 sessies. Wij zullen je coachvraag bespreken en samen met jou kijken welk traject het beste bij jou past. De meeste deelnemers hebben gekozen voor een coachtraject van 3 sessies voor Personal coaching en 5 sessies voor Stressreductie.

4) Kan ik mijn coachtraject wijzigen?

Ja. Mocht er onverhoopt iets in je persoonlijke situatie wijzigen, dan zullen we in overleg met jou naar een passende oplossing kijken.

5) Waar vindt de coaching plaats?

Wij hebben een coachpraktijk op de Statenlaan in Den Haag. Het is mogelijk om op een andere locatie gecoacht te worden. Dit kan bijvoorbeeld wanneer de situatie het niet anders toelaat, omdat je wellicht aan huis gebonden bent.