Workshop Shake off Stress

Wat is Shake off Stress?

Shake off Stress is een effectieve methode waarbij opgeslagen stress via het lichaam losgelaten wordt. Het is een vorm van lichaamsgerichte coaching om spanning via je lichaam te ontladen.

Wanneer je te maken krijgt met spanning, stress of trauma, dan heeft dit direct een effect op je lichaam. Bij een intense gebeurtenis of een gevaar zal je lichaam zichzelf beschermen door te vluchten of vechten (alerte staat) of door zichzelf samen te trekken (bevriezen). Als je lichaam vervolgens deze energie niet kwijt kan, dan blijft dit in je lichaam achter. Dit kan zich uiten in uiteenlopende klachten.

In het dierenrijk zie je dat spanning zich bij een dier ontlaadt door te schudden of trillen. Ook mensen bezitten deze reflex om te ontladen. Als we leren om deze reflex in te zetten om onszelf te neutraliseren ontstaat er diepe ontspanning.

Het bijzondere van Shake off Stress is dat je het effect ervan meteen zult opmerken. Na elke sessie voel je de vrijgekomen ontspanning nog lang in je lichaam doorstromen. Hierdoor ontstaat rust, ontspanning en evenwicht in je hele systeem. Het zorgt ervoor dat je meer in het ‘hier en nu’ bent, prikkels rustiger kunt ervaren en het maakt je bewuster als je het regelmatig doet.

Bevrijd jezelf van opgebouwde spanning! We maken gebruik van de natuurlijke herstelreflex van het lichaam. 

Waar werken we mee?

 • Het gevoel van vastzitten of vastlopen
 • Energiegebrek en vermoeidheid
 • Stress, onrust en spanning
 • Onzekerheid en (Faal) Angst
 • Spierspanning
 • Fysieke klachten (rugpijn, nek, schouders)

Benoemde voordelen deelnemers 

 • Meer energie en vitaliteit
 • Meer uithoudingsvermogen
 • Verbeterde sociale relaties
 • Verbeterde concentratie
 • Afnemende kans op burn-out
 • Verbetering in fysieke en emotionele klachten

Investering €69

Wil je bij deze  workshop aanwezig zijn, schrijf je dan nu in er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Je betaalt slechts € 69 dit is inclusief koffie, thee en eenvoudige lunch. En inclusief handout met oefeningen.

Zaterdag 

tijden: 10.00-17.00 uur
locatie: De Stadhouder
Stadhouderslaan 9,  Den Haag

Shake off Stress workshop

In deze ééndaagse workshop gaan we je leren hoe stress een effect op je hele systeem heeft en hoe je dit kunt loslaten. In de ochtend vertellen we je alles over spanning, stress en trauma en hoe dat je lichaam beïnvloed. Hoe het werkt in je brein, in je zenuwstelsel en hoe hormonen effect op je hebben. In de middag gaan we stress uit ons lichaam shaken. Je krijgt theorie, inzichten, tips, tools en oefeningen zodat jij je weer ontspannen kunt voelen. Je ontvangt van ons een werkboek zodat je het geleerde ook thuis kunt toepassen.

Wat levert de workshop jou op?

Na de workshop voel jij je rustig en ontspannen. Je hebt geleerd over de stress-curve en bent in staat om patronen te herkennen en te doorbreken. Je krijgt handvatten om je rustig en ontspannen te voelen. Je gaat naar huis met vele nieuwe inzichten, makkelijk toepasbare oefeningen, tips en een praktisch werkboek.

Hoe werkt Shake off Stress?

Binnen Shake off Stress wordt gebruik gemaakt van de natuurlijke reflex van je lichaam door te schudden. Deze reflex helpt je lichaam om opgebouwde spanningspatronen los te laten en duurzaam te doorbreken. Je ontlaadt hiermee je autonome (onbewuste) zenuwstelsel.

In het dierenrijk zie je dat spanning zich bij het dier neutraliseert door te schudden of te trillen. Alle zoogdieren (zo ook mensen) bezitten deze reflex om te ontladen. Er ontstaat een spontane ontlading in het lichaam waarmee een uitweg wordt geboden aan vastgehouden spanning en stress. Het trillen ontstaat spontaan en kan op ieder moment worden gestopt. Het lichaam kan hierdoor terugkeren naar een natuurlijke balans.

Je wilt een vervolg stap zetten om je ontspannen te voelen? 

Dit ga je in de workshop leren:

 • informatieverwerking zenuwstelsel
 • effect van stresshormonen
 • stress-curve en opmerken van signalen
 • stilte terug brengen in je mindset

Je maakt kennis met 4 stappen van Ontspannen:

Dit zijn de stappen:
stap 1
. Herkennen en opmerken signalen 
stap 2. Doorbreken van automatische reacties
stap 3. Ademhaling
stap 4. Shaken