Stressreductie

Waarom Stressreductie?

In de huidige tijd is het soms lastig om tijd te nemen voor jezelf, te ontspannen of eens een dag niks te doen. Soms heb je van die momenten dat je dag overvol is, de werkdruk toeneemt, en je privé en sociaal leven veel van je vragen. Het lijkt alsof je tijd tekort komt, er zitten te weinig uren in een dag, je bent gejaagd, prikkelbaar, hebt uitstelgedrag en behaalt je doelen niet. Je heb weinig tot geen energie, vindt het lastig om nee te zeggen en weet niet precies wat je nu wilt of moet doen. Het stressreductie-traject kan je helpen om meer rust te ervaren en te ontspannen.

 

Wat is Stressreductie?


Stressreductie is het direct terugdringen van stress. Onze coachtrajecten zijn 1-op-1 en op maat gemaakt, je werkt samen met je coach aan het direct terugdringen van stress. Teveel stress kan namelijk leiden tot lichamelijke en psychische klachten zoals gejaagdheid, vermoeidheid, irritatie, boosheid, spanning en uiteindelijk tot een burn-out. Soms ligt de oorzaak niet op het werk, maar spelen er zaken aan het thuisfront, of is het een combinatie van beiden.

Wat levert Stressreductie jou op?

Je krijgt inzicht in de oorzaken en gevolgen van spanning en stress. Er zullen namelijk altijd stressfactoren in je leven zijn. Je leert  in dit traject er zodanig mee om te gaan dat ze geen schadelijke invloed meer op je hebben. Je leert negatieve gedachten en automatische reacties te doorbreken. Je bent daardoor weer in staat om je te kunnen ontspannen en om los te laten. Je krijgt meer inzicht in jezelf, je automatische (stress) reacties, je ademhaling en je lichaam. Je zal weer in staat zijn een betere kwaliteit in je leven te creëren.

Voordelen Stressreductie-traject

o  Je voelt je weer goed en meer ontspannen
o  Je krijgt meer inzicht in je automatische reacties
o  Je bent weer beter in staat om je grenzen aan te geven
o  Je zult weer in staat zijn je beter en langer te kunnen concentreren
o  Je voelt je weer energiek en vitaal
o  Je voelt je meer zelfverzekerd en ontspannen
o  Je ontwikkelt meer overzicht
o  Je reageert meer ontspannen op situaties, niet vanuit impulsen of emoties

Veel voorkomende klachten

o   Geen energie hebben of constante vermoeidheid
o   Moeite met grenzen aangeven en nee zeggen
o   Onzekerheid, twijfelen
o   Altijd maar doorgaan
o   Controle willen houden
o   Niet meer kunnen ontspannen (ook niet op je vrije dag)
o   Onverschilligheid, negatief denken
o   Overgevoeligheid, HSP
o   Piekeren, slapeloosheid
o   Constant gevoel van onrust, irritatie of gejaagdheid

Voor wie is Stressreductie geschikt?

Voor iedereen die regelmatig veel spanning of stress ervaart in werk of privé en dit wil veranderen. Ervaar je spanning, een constante hoge (werk) druk, heb je moeite met ‘nee’ zeggen, wil je altijd presteren of heb je een hoog verantwoordelijkheid gevoel? Wij helpen je in het verkrijgen van een gezonde balans.

Heb je het gevoel dat je niet meer kunt ontspannen of tegen een burn-out aanzit, onderneem dan actie om verdere klachten te voorkomen. Of heb je een burn-out, wij helpen je graag op weg naar het verkrijgen van meer energie en vitaliteit. Je bent bij ons op het juiste adres.

Waaruit bestaat een stressreductie traject?

Het stressreductie-traject bestaat gemiddeld uit 5 sessies, dit is afhankelijk van je klacht of het voorwerk wat je al hebt gedaan. Tijdens het intake gesprek bepalen we samen welk traject het beste bij jou past en bij jouw wensen aansluit. De sessies vinden bij voorkeur opvolgend plaats (elke 2 of 3 weken) voor het beste resultaat.

Wij hebben als uitgangspunt dat coaching oplossingsgericht, effectief en met een blijvend effect is. We werken aan het vergroten van je vitaliteit en veerkracht zodat je op korte en lange termijn beter kunt presteren.

Stressreductie traject

 

Sessie 1:  Intakegesprek bespreken stressreductie-traject
Sessie 2:  In kaart brengen huidige situatie en stressoren
Sessie 3:  Coachmethodieken en opbouwen ontspanning
Sessie 4:  Coachmethodieken en opbouwen ontspanning
Sessie 5:  Evaluatie en afronden traject

Wij helpen je de balans terug te vinden bij problemen met spanning, stress, trauma, (bijna) burnout of een verstoorde werkbalans.

Veelgestelde vragen

1) Is het mogelijk om kennis te maken met de coach?
Ja. Wij bieden jou een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten. Stuur gerust een email naar info@coachdepartment.nl of bel 06-14493220 voor het maken van een afspraak.
2) Welke coaching of training past bij mij?
Stressreductie: voorkomen burn-out, reduceren van stress, terugbrengen van irritatie en gejaagdheid, omgaan met een heftige gebeurtenis of trauma.

Vitaliteitstraining: stoppen van stress en stressgerelateerde klachten, energie verhogen, gezondheid verbeteren, meer vitaliteit en geluk.

3) Hoeveel coachsessies zijn er nodig?
Het beste resultaat wordt bereikt bij 3 tot 5 sessies. Wij zullen je coachvraag bespreken en samen met jou kijken welk traject het beste bij jou past. De meeste deelnemers hebben gekozen voor een coachtraject van 5 sessies voor Stressreductie.
4) Kan ik mijn coachtraject wijzigen?
Ja. Mocht er onverhoopt iets in je persoonlijke situatie wijzigen, dan zullen we in overleg met jou naar een passende oplossing kijken.
5) Waar vindt de coaching plaats?
Wij hebben een coachpraktijk op de Statenlaan in Den Haag. Het is mogelijk om op een andere locatie gecoacht te worden. Dit kan bijvoorbeeld wanneer de situatie het niet anders toelaat, omdat je wellicht aan huis gebonden bent.