Online Stressreductie

7-weekse online stressreductie-training

De stressreductie-training is een praktische 7-weekse training waarin je leert om in het NU te zijn. Je wordt je bewust van onbewuste gedachten en je krijgt inzicht in de oorzaken en gevolgen van spanning en stress.

De training maakt je bewust van de momenten waarin je ‘aan staat’ ofwel in de hoogste versnelling staat. Omdat je leert stil te staan en te ontspannen neem je een actieve stap in het verbeteren van je vitaliteit en gezondheid.

Wij helpen je de balans terug te vinden bij problemen met spanning, stress, piekergedachten, burnout of een verstoorde werkbalans.

Waarmee werken mee in de stressreductie training?

In de 7-weekse stressreductie training werken we met o.a. mindfulness, meditaties, lichaamswerk en een gefocuste mindset. Er zullen altijd stressfactoren in je leven zijn. In deze training leer ik je hoe je er anders mee kunt omgaan zodat het geen schadelijke invloed meer op je heeft. Je gaat leren hoe je gedachten en emoties kunnen leiden tot negatieve gedachten en automatische en onbewuste reacties. Hierdoor ben je weer in staat om je te kunnen ontspannen en om los te laten. Je krijgt meer inzicht in jezelf, je stressreacties, je ademhaling en je lichaam. Je zal weer in staat zijn een betere balans in je leven te creëren.

Waaruit bestaat de online training?

In deze 7-weekse online stressreductie training ga je ervaren wat het reduceren van stress voor jou betekent in je mentale fitheid, je energie, je vitaliteit en de gezondheidsvoordelen voor je lichaam. 

Maximale begeleiding
De training bestaat uit 7 modules,
7 online coachsessies van 30 minuten, inclusief een werkboek, een audio-programma met meditaties en 25 video’s om je optimaal te begeleiden.  

Deel je eigen tijd in
De online coachsessies vinden op een afgesproken tijdstip plaats. Wekelijks doorloop je de opdrachten uit het werkboek, je bekijkt de video’s en beluisterd de meditaties op een door jou gekozen tijdstip.

INVESTERING € 435

√ 7 weeks programma
√ inclusief 7 online-coachsessies
√ inclusief
werkboek
√ 25 video en audio-programma
 


Programma

Week 1: Inleiding stressreductie training
Week 2: Het fundament leggen
Week 3: Het gestresste brein
Week 4: De stress-route en stop
Week 5: Overtuigingen en wat je gelooft
Week 6: Zelfvertrouwen vergroten
Week 7: Liever geluk hebben

Waarom zou je kiezen voor Stressreductie?

Er zullen altijd stressfactoren in je leven zijn. In deze training leren we je hoe je er anders mee kunt omgaan zodat het geen schadelijke invloed meer op je heeft. Je gaat leren hoe je gedachten en emoties kunnen leiden tot negatieve gedachten en automatische en onbewuste reacties. Je bent daardoor weer in staat om je te kunnen ontspannen en om los te laten. Je krijgt meer inzicht in jezelf, je stressreacties, je ademhaling, je lichaam en je relaties. Na de training ben je weer in staat om een betere balans en kwaliteit in je leven te creëren.

De stressreductie training is specifiek gericht is op het veranderen van je gedachten, het veranderen van spanningspatronen in je lichaam en verbeteren van je relaties. Daarnaast werken we aan het vergroten van je vitaliteit en veerkracht zodat je op korte en lange termijn beter kunt presteren.

Voordelen Stressreductie-traject

o  Je voelt je rustiger en meer ontspannen
o  Je krijgt inzicht in je automatische reacties
o  Je kunt je grenzen beter aangeven
o  Je kunt je concentreren en focussen
o  Je voelt je energieker en vitaler
o  Je voelt je zelfverzekerder
o  Je ontwikkelt meer overzicht
o  Je reageert relaxter op situaties, niet vanuit impulsen of emoties

Veel voorkomende klachten

o   Geen energie hebben of constante vermoeidheid
o   Moeite met grenzen aangeven en nee zeggen
o   Onzekerheid, twijfelen
o   Altijd maar doorgaan
o   Controle willen houden
o   Niet meer kunnen ontspannen (ook niet op je vrije dag)
o   Onverschilligheid, negatief denken
o   Overgevoeligheid, HSP
o   Piekeren, slapeloosheid
o   Constant gevoel van onrust, irritatie of gejaagdheid

Voor wie is Stressreductie geschikt?

Voor mensen die regelmatig veel spanning of stress ervaren in werk of privé en dit wil veranderen. Ervaar je spanning, een constante hoge (werk) druk, heb je moeite met ‘nee’ zeggen, wil je altijd presteren of heb je een hoog verantwoordelijkheid gevoel? Wij helpen je in het verkrijgen van een gezonde balans.

Heb je het gevoel dat je niet meer kunt ontspannen of tegen een burn-out aanzit, onderneem dan actie om verdere klachten te voorkomen. Of heb je een burn-out, wij helpen je graag op weg naar het verkrijgen van meer energie en vitaliteit. Je bent bij ons op het juiste adres.

Veelgestelde vragen

1) Is het mogelijk om kennis te maken met de coach?

Ja. Wij bieden jou een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten. Stuur gerust een email naar info@coachdepartment.nl of bel 06-14493220 voor het maken van een afspraak.

2) Welke coaching of training past bij mij?

Stressreductie: voorkomen burn-out, reduceren van stress, terugbrengen van irritatie en gejaagdheid, omgaan met een heftige gebeurtenis of trauma. Praktische 7 weekse training.

Vitaliteitstraining: stoppen van stress en stressgerelateerde klachten, energie verhogen, gezondheid verbeteren, meer vitaliteit en geluk. Intensief trainingsprogramma met 6 maanden ondersteuning.

3) Hoeveel coachsessies zijn er nodig?

Het beste resultaat wordt bereikt bij een wekelijkse cyclus bestaande uit totaal 7 online-sessies. Wij zullen je coachvraag bespreken en samen met jou kijken welk traject het beste bij jou past.

4) Kan ik mijn coachtraject wijzigen?
Ja. Mocht er onverhoopt iets in je persoonlijke situatie wijzigen, dan zullen we in overleg met jou naar een passende oplossing kijken.
5) Waar vindt de coaching plaats?

In de 7 weekse online-stressreductie training word je wekelijks online gecoacht. Je hebt elke week contact met je trainer en kunt al je vragen aan de trainer stellen.

6) Hoe lang heb ik toegang tot de 7 weekse online-stressreductie training?

Vanaf de datum van inschrijving heb je 6 maanden de tijd om de training te doorlopen. Omdat je een werkboek ontvangt met uitgebreide informatie, heb je ook na deze 6 maanden een training in handen die je de rest van je leven kunt gebruiken.