Stressreductie

Stressreductie anders omgaan met prikkels.

Een belangrijke oorzaak van stress is het grote aantal (digitale) prikkels. Appjes, facebook, mailtjes, drukte op je werk, deadlines… als je niet oppast word je heel de dag geprikkeld.

Je zenuwstelsel raakt overactief en dit leidt uiteindelijk tot een verhoogd stresslevel en overprikkeling. Het lijkt alsof je hoofd ontploft van de hoeveelheid indrukken, die je niet kunt verwerken.

Je bent gejaagd, prikkelbaar, hyper, je kunt niet ontspannen, slaapt slecht en je concentratie laat te wensen over. Wat nu?

In de 8 weekse stressreductie-training leren we jou om direct meer rust te ervaren en te ontspannen.

Wat is Stressreductie?

Stressreductie richt zich op het terugdringen van stress. Niet kunnen ontspannen is namelijk funest voor je lichaam! Stress brengt je lichaam in een verhoogde staat van paraatheid, een natuurlijke gezonde reactie, zolang het kort duurt. Teveel stress kan leiden tot lichamelijke en psychische klachten zoals gejaagdheid, vermoeidheid, irritatie, boosheid, spanning en uiteindelijk tot een burn-out.

Wij helpen je de balans terug te vinden bij problemen met spanning, stress, trauma, (bijna) burnout of een verstoorde werkbalans.

 

Wat levert Stressreductie jou op?

De stressreductie-training is een praktische 8 weekse training waarin je leert om in het NU te zijn. Je wordt je bewust van onbewuste gedachten en krijgt inzicht in de oorzaken en gevolgen van spanning en stress.

Je krijgt inzicht in de oorzaken en gevolgen van spanning en stress. Er zullen namelijk altijd stressfactoren in je leven zijn. In de training leren we je er anders mee omgaan zodat het geen schadelijke invloed meer op je heeft. Je gaat leren hoe je gedachten en emoties kunnen leiden tot negatieve gedachten en automatische reacties. e bent daardoor in staat om je te kunnen ontspannen en om los te laten. Je krijgt meer inzicht in jezelf, je automatische (stress) reacties, je ademhaling en je lichaam. Je zal weer in staat zijn een betere kwaliteit in je leven te creëren.


Waaruit bestaat het Stressreductie traject?

Het stressreductie-traject duurt 2 maanden en bestaat uit 8 sessies.  

De sessies vinden bij voorkeur wekelijks plaats, voor het beste resultaat.

De kosten van het Stressreductie-traject bedragen:
8 sessies € 435
inclusief werkboek en audio-programma.

Stressreductie traject

Sessie 1:  Intakegesprek bespreken stressreductie-traject
Sessie 2:  Lichaamswerk, neutraliseren zenuwstelsel
Sessie 3:  Lichaamswerk, neutraliseren zenuwstelsel
Sessie 4:  Transformeren gedachten en  overtuigingen
Sessie 5:  Transformeren van beperkende emoties
Sessie 6:  Coachmethodieken en opbouwen ontspanning
Sessie 7:  Coachmethodieken en opbouwen ontspanning
Sessie 8:  Evaluatie en afronden traject

Wij hebben als uitgangspunt dat coaching oplossingsgericht en met een blijvend effect is. We werken aan het vergroten van je vitaliteit en veerkracht zodat je op korte en lange termijn beter kunt presteren.

Voor wie is Stressreductie geschikt?

Voor mensen die regelmatig veel spanning of stress ervaren in werk of privé en dit wil veranderen. Ervaar je spanning, een constante hoge (werk) druk, heb je moeite met ‘nee’ zeggen, wil je altijd presteren of heb je een hoog verantwoordelijkheid gevoel? Wij helpen je in het verkrijgen van een gezonde balans.

Heb je het gevoel dat je niet meer kunt ontspannen of tegen een burn-out aanzit, onderneem dan actie om verdere klachten te voorkomen. Of heb je een burn-out, wij helpen je graag op weg naar het verkrijgen van meer energie en vitaliteit. Je bent bij ons op het juiste adres.

Voordelen Stressreductie-traject

o  Je voelt je rustiger en meer ontspannen
o  Je krijgt inzicht in je automatische reacties
o  Je kunt je grenzen beter aangeven
o  Je kunt je lconcentreren en focussen
o  Je voelt je energieker en vitaler
o  Je voelt je zelfverzekerder
o  Je ontwikkelt meer overzicht
o  Je reageert relaxter op situaties, niet vanuit impulsen of emoties

Veel voorkomende klachten

o   Geen energie hebben of constante vermoeidheid
o   Moeite met grenzen aangeven en nee zeggen
o   Onzekerheid, twijfelen
o   Altijd maar doorgaan
o   Controle willen houden
o   Niet meer kunnen ontspannen (ook niet op je vrije dag)
o   Onverschilligheid, negatief denken
o   Overgevoeligheid, HSP
o   Piekeren, slapeloosheid
o   Constant gevoel van onrust, irritatie of gejaagdheid

Veelgestelde vragen

1) Is het mogelijk om kennis te maken met de coach?

Ja. Wij bieden jou een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten. Stuur gerust een email naar info@coachdepartment.nl of bel 06-14493220 voor het maken van een afspraak.

2) Welke coaching of training past bij mij?

Stressreductie: voorkomen burn-out, reduceren van stress, terugbrengen van irritatie en gejaagdheid, omgaan met een heftige gebeurtenis of trauma. Praktische 8 weekse training.

Vitaliteitstraining: stoppen van stress en stressgerelateerde klachten, energie verhogen, gezondheid verbeteren, meer vitaliteit en geluk. Intensief trainingsprogramma met 6 maanden ondersteuning.

3) Hoeveel coachsessies zijn er nodig?

Het beste resultaat wordt bereikt bij een wekelijkse cyclus bestaande uit totaal 8 sessies. Wij zullen je coachvraag bespreken en samen met jou kijken welk traject het beste bij jou past.

4) Kan ik mijn coachtraject wijzigen?
Ja. Mocht er onverhoopt iets in je persoonlijke situatie wijzigen, dan zullen we in overleg met jou naar een passende oplossing kijken.
5) Waar vindt de coaching plaats?
Wij hebben een coachpraktijk op de Statenlaan in Den Haag. Het is mogelijk om op een andere locatie gecoacht te worden. Dit kan bijvoorbeeld wanneer de situatie het niet anders toelaat, omdat je wellicht aan huis gebonden bent.