TRE®

Wat is TRE®?

TRE® staat voor Tension Releasing Exercises (TRE) en is lichaamsgerichte coaching. Je doorloopt samen met je coach een reeks van zeven oefeningen die ervoor zorgen dat je lichaam de spanning kan ontladen. Zo kun je dagelijkse stress, onverwerkte emoties, intense gebeurtenissen en zelfs trauma blijvend veranderen. Met TRE neutraliseer je het autonoom zenuwstelsel waardoor je prikkels op een andere manier kunt waarnemen. Hierdoor ontstaat er meer rust, ontspanning en evenwicht.

TRE is wereldwijd bekend!

In Nederland is TRE steeds groter aan het worden en dat heeft te maken met 5 belangrijke uitgangspunten:

√ Het is heel makkelijk om te doen, iedereen kan het
√ Je werkt met je lichaam, je hoeft niet te praten
√ Je maakt gebruik van de herstelreflex van je lichaam
√ Je kunt TRE na korte begeleiding zelfstandig toepassen
√ Je ervaart snel resultaat

Dr. David Berceli

De Amerikaanse arts en trauma-expert Dr. David Berceli is de grondlegger van TRE. Met meer dan 20 jaar ervaring als hulpverlener, ontwikkelde hij deze innovatieve methode. Hij heeft TRE ontworpen om mensen te helpen om klachten te reduceren variërend van milde stress tot ernstige trauma’s.

Hoe werkt TRE®?

Binnen TRE wordt gebruik gemaakt van het natuurlijk herstelmechanisme van je lichaam door te schudden. Deze reflex helpt je lichaam om opgebouwde spanningspatronen los te laten en duurzaam te doorbreken.

In het dierenrijk zie je dat spanning zich bij het dier neutraliseert door te schudden of te trillen. Alle zoogdieren (dus ook mensen) bezitten deze biologische reactie om te ontladen. Als we deze reflex weer leren inzetten om ons eigen lichaam te neutraliseren ontstaat diepe ontspanning, rust en evenwicht. TRE maakt gebruik van dit mechanisme.

Samen met je coach doorloop je zeven oefeningen. In de oefeningen activeer je de spieren die het natuurlijk ontladingsmechanisme activeren. Er ontstaat een spontane ontlading in het lichaam waarmee een uitweg wordt geboden aan vastgehouden spanning en stress. Het trillen ontstaat spontaan en kan op ieder moment worden gestopt. Het lichaam kan hierdoor terugkeren naar een natuurlijke balans. 

Voordelen van TRE

De kracht van TRE is om te helen via je lichaam door op een natuurlijke manier spanning los te laten. In een TRE sessie werk je met je lichaam, het is geen praattherapie.

Benoemde voordelen deelnemers:
Meer energie en vitaliteit
Meer uithoudingsvermogen
Verbeterde sociale relaties
Verbeterde concentratie
Afnemende kans op burn-out
Afname chronische pijn
Verbetering in fysieke en emotionele klachten

Voor wie

In de laatste 20 jaar is TRE effectief bewezen om spanning in het dagelijkse leven (zowel acute als chronische stress) en spanning ontstaan door traumatisch gebeurtenissen op een veilige manier los te laten. De reactie van ons lichaam op gevaar of op een stressvolle gebeurtenis uit zich in vluchten, vechten of bevriezen. Als wij te lang in deze automatische reactie blijven raakt ons systeem overbelast en krijgen wij te maken met  uiteenlopende lichamelijke, fysieke of geestelijke klachten. TRE helpt ons deze vicieuze cirkels blijvend te doorbreken en diepe stresspatronen, trauma’s of spanningen blijvend te veranderen.

Met welke klachten kan gewerkt worden?

√ Het gevoel van vastzitten of vastlopen
√ Energiegebrek en vermoeidheid
√ Overmatig piekeren en slapeloosheid
√ Stress, onrust en spanning
√ Onzekerheid en (Faal) Angst
√ Burn-out
√ Spierspanning
√ Prikkelbaar

Zit je klacht er niet bij? Neem dan contact met ons op om dit te bespreken.

Je kan gratis kennismaken met TRE. Ik ben TRE-provider in opleiding. Ik werk graag met jou als je last hebt van milde spanning. Ik maak een video van de sessie deze wordt éénmalig bekeken door mijn trainer voor feedback.  en/of stress ervaart.INVESTERING

TRE pakket 1 €75
TRE pakket 3 € 210
TRE pakket 5 € 325 

TRE is ontworpen om zelfstandig toe te kunnen passen.
De meeste mensen kunnen na een korte begeleiding van 3 tot 5 sessies zelfstandig aan de slag
.