Select Page

Vitaliteitstraining

Wat is de Vitaliteitstraining?

Een unieke training voor mensen die duurzame verandering willen op het gebied van hun mentale of fysieke gezondheid.

Deze succesmethode heeft de afgelopen jaren al vele mensen geholpen om hun gezondheid positief te verbeteren en zelfs te herstellen van chronische klachten.

De vitaliteitstraining is geschikt voor mensen die last hebben van gezondheidsklachten, we noemen er een paar: burn-out, overspanning, chronische stress, vermoeidheid, (faal) angs, onzekerheid, perfectionisme, dwangmatigheid, slapeloosheid, darmklachten, pijnklachten, somberheid, onverklaarde of fysieke klachten. 

In de training krijg je ontelbare inzichten in wat je doet en welk effect dit op je gezondheid heeft. We leren jou het focusproces (een coach-techniek) die je in staat stelt om blijvend invloed uit te oefenen op je energie en gezondheid, ook na de training.

 

De Vitaliteitstraining bestaat uit 4 trainingsdagen en een halfjaar ondersteuning. We begeleiden jou in alle stappen van je proces zodat je de gewenste verandering bereikt.

I.v.m. corona individueel traject mogelijk! Vraag naar de mogelijkheden.

Voor wie is de training geschikt?

Heb jij een diagnose gekregen zoals burn-out, stressklachten, paniekaanvallen, chronische vermoeidheid, hooggevoeligheid, perfectionisme, fibromyalgie of depressie? Of heb je te maken met lichamelijk klachten of onverklaarde klachten. Dan is deze training geschikt voor jou.

In de training leren we jou hoe je zelf invloed kunt uitoefenen op je onbewuste brein en daarmee je energie, je vitaliteit en je veerkracht positief beïnvloed.

 

INVESTERING € 895

√ 4 trainingsdagen (circa 26 lesuur)
√ 6 mnd ondersteuning (circa 6 uur)
√ Uitgebreid intakegesprek
√ Coachsessies
√ Metaprofieltest
√ Trainingslocatie
√ Lunch, koffie en thee
√ Werkboek

Waaruit bestaat de Vitaliteitstraining?

De Vitaliteitstraining is een 4-daagse training met een halfjaar ondersteuning. Je hebt te lang teveel van jezelf gevraagd en ervaart een gebrek aan energie, chronische (stress) klachten, onzekerheid, faalangst, angst, perfectionisme, gebrek aan concentratie, negatieve of sombere gedachten, lusteloos gevoel en/of onverklaarde klachten. In deze training leren wij jou om je onbewuste stressreacties duurzaam te stoppen.

Dag 1:
o Wisselwerking lichaam en geest
o Automatische reacties en patronen
o De effecten van langdurige stress
o Taalgebruik en de invloed hiervan
o De neuroplasticiteit van het brein
o Aanleren coach-techniek (focusproces)

Dag 2:
o Hoe stress invloed heeft op fysiologie
o Welke associaties stress oproepen
o Hoe je patronen blijvend doorbreekt
o Wat je overtuigingen zijn
o Positieve focus versus een negatieve focus
o Herhalen coach-techniek

Dag 3:
o Herkennen stressreacties en patronen
o Leren om patronen blijvend te doorbreken
o Herhalen van nieuwe taalpatronen
o Selecteren van je positieve focus
o Opbouwen van activiteiten

Dag 4:
o Na ongeveer 6-8 weken
o Waar sta je nu
o Herhalen van de theorie
o Specialiseren coach-techniek
o Uitwisselen van ervaringen

Veel voorkomende klachten

Staat jouw klacht, probleem, issue of ongemak er niet tussen, dan kan het toch zijn dat deze training je veel kan bieden. Neem contact met ons op om het te bespreken.

 • Burnout
 • Faalangst
 • Overspannen
 • Angsten
 • Paniek
 • Perfectionisme
 • Chronisch vermoeid
 • Control freak (dwangmatig)
 • Gespannen of strakke spieren
 • Hoofdpijn en migraine
 • Hooggevoeligheid (HSP)
 • Maag-darmklachten
 • Moeite met grenzen aangeven
 • Negatieve gedachten
 • Niet kunnen ontspannen
 • Onbegrepen klachten
 • Onzekerheid/twijfelen
 • Psoriasis
 • Pijnklachten (chronisch)
 • Prikkelbare darmen (PDS)
 • Slaapproblemen
 • Spanningsklachten
 • Stress klachten
 • Somberheid

Hoe je weer vitaal wordt:

Als we onszelf stoten en we krijgen een blauwe plek, dan verwachten we dat ons lichaam dit geneest. En dat klopt, dat is wat ons lichaam doet, zo is het ontworpen. Bij veel mensen die deze training volgen, is iets gebeurd wat hun natuurlijk herstelvermogen heeft verstoord. Ze herstellen niet of lopen ergens vast in hun gezondheid.

Wij leren je in de training het focusproces die je kunt inzetten wanneer dit nodig is. Na de training kun je dit zelfstandig toepassen en weer ontspannen in het leven staan. In de training kijken we naar wat er vast is komen te zitten en wat het tegenhoudt om op een natuurlijke manier te herstellen.

De training is gericht op het verbeteren van je fysiologie.

Vaak blijkt dat de automatische reactie van ons brein op gevaar verstoord is. Er wordt dan geen signaal teruggekoppeld aan je brein dat het gevaar voorbij is. Simpel gezegd: onze stressknop blijft aanstaan en zorgt voor een verstoring in je fysiologie en in je algehele functioneren.

Waarom het werkt? Wij leren je in de training hoe je de stressknop uitzet en een ander signaal aan je brein te geven. Als je je brein krachtgevend inzet, kun je zeer goede resultaten boeken. Zoals Wim Hof (the iceman) mensen leert in een bad met ijsblokjes te liggen, leren wij jou de stressknop uit te zetten. Je zelfherstellend vermogen wordt meteen verhoogd.

Uitgangspunten vitaliteitstraining:

o Lichaam en geest zijn één systeem en beïnvloeden elkaar.
o Stress verstoort het immuunsysteem, de fysiologie en de herstelmechanismen.
o De reactie op stress van het lichaam is gericht op zelfbescherming.
o De automatische stressreactie is via het bewustzijn te beïnvloeden.
o Patronen zijn veelal onderbewust (circa 95% is onderbewust en 5% is bewust).
o Het immuunsysteem en de herstelmechanismen kunnen problemen oplossen.
o Ons brein is in staat om nieuwe verbindingen te maken en oude te verbreken. 

 

Voordelen vitaliteitstraining

Deelnemers aan deze training ervaren veranderingen in hun gedachten, gedrag en fysieke conditie. Zij ervaren verbeteringen op het gebied van vitaliteit en (mentale) gezondheid o.a. meer zelfvertrouwen, gelukkiger, meer energie, eigen grenzen kennen en aangeven, gelijkwaardige liefdevolle relaties, balans tussen in- en ontspanning, gevoel van rust, verbeterde werkprestaties, positieve energie, etc.

Omdat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, beïnvloeden ze elkaar voortdurend op onderbewust niveau. Tijdens de training wordt inzichtelijk gemaakt welke patronen mogelijk een negatief effect hebben op je fysieke, emotionele en mentale welzijn. Met deze kennis kun jij je vitaliteit duurzaam op een positieve manier beïnvloeden.

Wil je eerst weten of wij iets voor jou kunnen betekenen? Of dat de training bij je past? Dan begrijpen wij dat.  Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen. We zullen je altijd een eerlijk advies geven.

Veelgestelde vragen

1) Is het mogelijk om kennis te maken met de trainer?

Ja. Wij bieden jou een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek van ongeveer 30 minuten. Je hebt de mogelijkheid om al je vragen te stellen en kunt ervaren of er een match is tussen jou en de trainer. Stuur ons een mail via info@coachdepartment.nl of bel 06-14493220 voor het maken van een afspraak.

2) Wat onderscheid deze training van andere aanbieders?

CoachDepartment onderscheidt zich van andere aanbieders op een aantal gebieden. We noemen er een paar:

 • In de training wordt gewerkt met krachtige coachmethodes zoals NLP (Neuro Linguïstisch programmeren), PSYCH-K, Timeline Therapy en Systemisch werk. Onze trainers zijn gespecialiseerd in het werken met stress gerelateerde klachten en zijn daardoor in staat jou de inzichten te geven die nodig zijn om diepgaande verandering in te zetten.
 • Wij bieden jou een halfjaar ondersteuning en leren je om stress duurzaam te stoppen. Wij richten ons juist op het begeleiden van mensen met stress, burn-out en onverklaarde klachten.
3) Is de vitaliteitstraining geschikt voor mij?
 • Wil je graag ontdekken welke mogelijkheden er zijn en diepgaande verandering in werking zetten?
 • Ben je er klaar voor om nieuwe vaardigheden te leren en toe te passen?
 • Ben je bereid om de zelf-coach-techniek zo vaak toe te passen als nodig is om de veranderingen die je wenst te creëren?
 • Ben je enthousiast over de mogelijkheden die voor je liggen in het leven, als je in staat bent om je situatie te veranderen?
 • Weet je tenminste 3 dingen die je graag zou doen als je de training succesvol hebt doorlopen?
 • Geloof je dat je jouw eigen welzijn en vitaliteit kunt beïnvloeden?

Is jouw antwoord in alle gevallen “ja”? Dan is de training zeer geschikt voor jou. Heb je meerdere malen met “nee” geantwoord dan is het mogelijk (nu) niet het beste moment voor jou om deze training te volgen. Je kunt dit met ons bespreken.

4) Hoe wordt ik ondersteund na de training?

Je wordt een half jaar ondersteund zodat je de geleerde coach-techniek volledig eigen maakt. Dit is per email, teams of zoom of telefonisch. Je kunt altijd contact met ons opnemen mocht je vragen hebben. Ook na de 6 maanden ondersteuning kun je ons nog steeds bereiken.

5) Waar vindt de training plaats?

De training vindt plaats op de Stadhouderslaan 9 in Den Haag. Een individuele training is ook mogelijk wanneer de situatie het niet anders toelaat, omdat je wellicht aan huis gebonden bent.