Vitaliteitstraining

Vitaliteitstraining

De Vitaliteitstraining is speciaal ontwikkeld voor mensen met stressgerelateerde klachten zoals een burn-out, energiegebrek, chronisch vermoeid, hoogsensitief (HSP), spijsverteringsproblemen, verhoogde spierspanning, perfectionisme, negatieve gedachten en somberheid.

De Vitaliteitstraining is een levenstransformerende training waarin je leert om je stressreacties en de patronen in jezelf voorgoed te veranderen.

De Vitaliteitstraining bestaat uit 4 live trainingsdagen en een halfjaar ondersteuning.

 

Wat is de Vitaliteitstraining?

Een uitzonderlijke training voor iedereen die maximale verandering wil op het gebied van vitaliteit en gezondheid. Deze succesmethode heeft de afgelopen jaren al vele honderden mensen geholpen om hun gezondheid te verbeteren en zelfs te herstellen.

Tijdens deze training leren we jou om de stressrespons te stoppen. Je krijgt ontelbare inzichten in wat je doet en je krijgt inzichten in je gezondheid en hoe je daar invloed op kan uitoefenen.

In de training leren we jou een zelf-coach-techniek om controle te krijgen over stresspatronen en reacties. Na de training kun je dit zelfstandig toepassen.

Voor wie is de training geschikt?

De vitaliteitstraining is speciaal ontwikkeld voor mensen die last hebben van uiteenlopende gezondheidsklachten. We noemen er een paar: burn-out, overspanning, stress, vermoeidheid, onzekerheid, (faal) angst, dwangmatigheid, slapeloosheid, maag-darmklachten, pijnklachten, somberheid, onverklaarde of andere klachten.

Er zijn vele redenen en oorzaken waardoor we te maken kunnen krijgen met een verstoring in onze gezondheid.

Heb jij een diagnose gekregen zoals burn-out, overspanning, hooggevoeligheid, fibromyalgie, depressie of chronische vermoeidheid? Dan is deze training wellicht voor jou geschikt op weg naar het verkrijgen van meer vitaliteit, energie en gezondheid.

Hoe je weer vitaal wordt:

Als we onszelf stoten en we krijgen een blauwe plek, dan verwachten we dat ons lichaam dit geneest. En dat klopt, dat is wat ons lichaam doet, zo is het ontworpen. Bij veel mensen die deze training volgen, is iets gebeurd wat hun natuurlijk herstelvermogen heeft verstoord. Ze herstellen niet of lopen ergens vast in hun gezondheid.

Wij leren je in de training een zelf-coach-techniek die je kunt inzetten wanneer dit nodig is. Na de training kun je dit zelfstandig toepassen en weer ontspannen in het leven staan. In de training kijken we naar wat er vast is komen te zitten en wat het tegenhoudt om op een natuurlijke manier te herstellen.

De training richt zich specifiek op het verbeteren van je fysiologie.

Vaak blijkt dat de automatische reactie van ons brein op gevaar verstoord is. Er wordt dan geen signaal teruggekoppeld aan je brein dat het gevaar voorbij is. Simpel gezegd: onze stressknop blijft aanstaan en zorgt voor een verstoring in je fysiologie en in je algehele functioneren.

Waarom het werkt? Wij leren je in de training deze stressknop uit te zetten en een ander signaal aan je brein te geven. Als je je brein krachtgevend inzet, kun je zeer goede resultaten boeken. Zoals Wim Hof (the iceman) mensen leert in een bad met ijsblokjes te liggen, leren wij jou de stressknop uit te zetten.

Waaruit bestaan de vitaliteitstraining

De Vitaliteitstraining is een 4-daagse training met een halfjaar ondersteuning. Je hebt te lang teveel van jezelf gevraagd en ervaart klachten zoals een burn-out, (chronische) vermoeidheid, negatieve gedachten, angsten, onzekerheid, perfectionisme, slapeloosheid en onverklaarde klachten. In deze training leren wij je om je stressreacties blijvend te stoppen.

Dag 1:
o Wisselwerking lichaam en geest
o Jouw stressreacties en patronen
o De effecten van langdurige stress
o Taalgebruik en de invloed hiervan
o De neuroplasticiteit van het brein
o Aanleren zelf-coach-techniek

Dag 2:
o Hoe stress invloed heeft op fysiologie
o Welke associaties heb je
o Hoe je patronen blijvend doorbreekt
o Wat zijn je overtuigingen
o Positieve focus versus een negatieve focus
o Herhalen zelf-coach-techniek
Dag 3:
o Herkennen stressreacties en patronen
o Leren om patronen blijvend te doorbreken
o Herhalen van nieuwe taalpatronen
o Selecteren van je positieve focus
o Opbouwen van activiteiten
Dag 4:
o Na ongeveer 6-8 weken
o Waar sta je nu
o Herhalen van de theorie
o Specialiseren zelf-coach-techniek
o Uitwisselen van ervaringen

Voordelen vitaliteitstraining

Deelnemers aan deze training ervaren veranderingen in hun gedachten, gedrag en fysieke conditie. Zij ervaren verbeteringen op het gebied van vitaliteit en (mentale) gezondheid o.a. meer zelfvertrouwen, gelukkiger, meer energie, eigen grenzen kennen en aangeven, gelijkwaardige liefdevolle relaties, balans tussen in- en ontspanning, gevoel van rust, verbeterde werkprestaties, positieve energie, etc.

Omdat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, beïnvloeden deze elkaar voortdurend op onderbewust niveau. Tijdens de training wordt inzichtelijk gemaakt welke patronen mogelijk een negatief effect hebben op je fysieke, emotionele en mentale welzijn. En met deze kennis kun je je vitaliteit en gezondheid op een positieve manier beïnvloeden.

Veel voorkomende klachten

Staat jouw klacht, probleem, issue of ongemak er niet tussen, dan kan het toch zijn dat deze training je veel kan bieden. Neem contact met ons op om het te bespreken.

 • Burnout
 • Faalangst
 • Overspannen
 • Angsten
 • Paniek
 • Perfectionisme
 • Chronisch vermoeid
 • Control freak (dwangmatig)
 • Gespannen of strakke spieren
 • Hoofdpijn en migraine
 • Hooggevoeligheid (HSP)
 • Maag-darmklachten
 • Moeite met grenzen aangeven
 • Negatieve gedachten
 • Niet kunnen ontspannen
 • Onbegrepen klachten
 • Onzekerheid/twijfelen
 • Psoriasis
 • Pijnklachten (chronisch)
 • Prikkelbare darmen (PDS)
 • Slaapproblemen
 • Spanningsklachten
 • Stress klachten
 • Somberheid

Uitgangspunten vitaliteitstraining:

o Lichaam en geest zijn één systeem en beïnvloeden elkaar.
o Stress verstoort het immuunsysteem, de fysiologie en de herstelmechanismen.
o De reactie op stress van het lichaam is gericht op zelfbescherming.
o De automatische stressreactie is via het bewustzijn te beïnvloeden.
o Patronen zijn veelal onderbewust (circa 95% is onderbewust en 5% is bewust).
o Het immuunsysteem en de herstelmechanismen kunnen problemen oplossen.
o De hersenen zijn in staat om nieuwe verbindingen te maken en oude te verbreken. 

Veelgestelde vragen

1) Is het mogelijk om kennis te maken met de trainer?

Ja. Wij bieden jou een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek van ongeveer 30 minuten. Je hebt de mogelijkheid om al je vragen te stellen en kunt ervaren of er een match is tussen jou en de trainer. Stuur ons een mail via info@coachdepartment.nl of bel 06-14493220 voor het maken van een afspraak.

2) Wat onderscheid deze training van andere aanbieders?

CoachDepartment onderscheidt zich van andere aanbieders op een aantal gebieden. We noemen er een paar:

 • In de training wordt gewerkt met krachtige coachtools zoals NLP (Neuro Linguïstisch programmeren), PSYCH-K, Timeline Therapy en TRE (Tension Release Exerises). Onze trainers zijn gespecialiseerd in het werken met stressgerelateerde klachten en zijn daardoor in staat jou de inzichten te geven die nodig zijn om diepgaande verandering in te zetten.
 • Wij bieden jou een halfjaar ondersteuning en leren je om stress duurzaam te stoppen. Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met stress, burn-out en onverklaarde klachten.
3) Is de vitaliteitstraining geschikt voor mij?
 • Wil je graag ontdekken welke mogelijkheden er zijn en diepgaande verandering in werking zetten?
 • Ben je er klaar voor om nieuwe vaardigheden te leren en toe te passen?
 • Ben je bereid om de zelf-coach-techniek zo vaak toe te passen als nodig is om de veranderingen die je wenst te creëren?
 • Ben je enthousiast over de mogelijkheden die voor je liggen in het leven, als je in staat bent om je situatie te veranderen?
 • Weet je tenminste 3 dingen die je graag zou doen als je de training succesvol hebt doorlopen?
 • Geloof je dat je jouw eigen welzijn en geluksbeleving kunt beïnvloeden?

Is jouw antwoord in alle gevallen “ja”? Dan is de training zeer geschikt voor jou. Heb je meerdere malen met “nee” geantwoord dan is het mogelijk (nu) niet het beste moment voor jou om deze training te volgen. Je kunt dit met ons bespreken.

4) Hoe wordt ik ondersteund na de training?

Je wordt een half jaar ondersteund zodat je de geleerde zelf-coach-techniek volledig eigen maakt. Dit is per email, skype of telefonisch. Je kunt altijd contact met ons opnemen mocht je vragen hebben. Ook na de 6 maanden ondersteuning kun je ons altijd bereiken.

5) Waar vindt de training plaats?

De training vindt plaats in een rustige locatie in Den Haag. Je ontvangt uiterlijk 3 weken vooraf alle details. Een individuele training is mogelijk wanneer de situatie het niet anders toelaat, omdat je wellicht aan huis gebonden bent.

STEL DIRECT JE VRAAG

Wij zijn aangesloten bij zowel de Nederlandse Vereniging NLP (NVNLP) , Traumaprevention en Bewust Den Haag. Daarom ben je verzekerd van professioneel opgeleide coaches.