Onze filosofie

Onze missie

Het is onze missie om mensen te leren hoe ze zelf invloed kunnen uitoefenen op hun energie, vitaliteit en gezondheid. Om mensen aan te moedigen en weer in contact te brengen met hun kern. Om hen te inspireren tot een gezond, vitaal en gelukkig leven.

 

Onze visie

Wij zien coaching en training als een middel om de prestaties van mensen te verbeteren. Specifiek op het gebied van vitaliteit en gezondheid. Ongeëvenaarde veranderingen zijn mogelijk wanneer mensen er zelf voor kiezen om iets te doen en verantwoordelijkheid voor hun situatie te nemen. 

 

Onze Filosofie

Iedereen heeft alle hulpbronnen in zich die nodig zijn om veranderingen in gang te zetten.
Ons lichaam en geest zijn één systeem.
Circa 95% is onderbewust en 5% is bewust.

De stressrespons verstoort ons afweersysteem en onze herstelmechanismen.


Onze principes

Overtuigingen bepalen ons gedrag en overtuigingen zijn een keuze.
Wat je tegenhoudt bepaalt wat je nodig hebt.
Gelijktijdige belevingen raken gekoppeld.
Feiten kunnen van alles betekenen.  

 

Neuroplasticiteit

Het lerend vermogen van onze hersenen is onvoorstelbaar groot. Op elk moment kunnen er nieuwe verbindingen in je hersenen gemaakt worden en oude verbindingen verbroken. Al onze leerprocessen zijn gebaseerd op dit principe van neuroplasticiteit. Door de juiste instructies te geven aan ons brein kunnen we grote transformaties bereiken en oude patronen en beperkingen voorgoed achter ons laten

Ongeveer 95% van ons gedrag wordt gestuurd vanuit het onderbewuste. Tijdens onze coaching en training leer je gedrag, overtuigingen, gevoel en/of gedachten te veranderen op dit onbewuste niveau.

 

Wij gaan voor maximale verandering!

De combinatie van onze coachmethodes NLP, PSYCH-K®, TRE®, hypnose, Systemisch werk en hypnotherapie zijn krachtig bewezen. Onze doelgerichte doorbraakcoaching helpt je op het gebied van vitaliteit, mentale gezondheid en algeheel welzijn. Je komt zelfverzekerd en krachtig in het leven te staan.

Waarom je klachten hebt en hoe je herstelt?

Als je chronisch energie verliest, gezondheid- of stressklachten ervaart, omdat je wellicht te maken hebt gehad met een intense gebeurtenis. Zoals:
– hoge werkdruk
– spanningen in je gezin of relatie
– een ongeluk
– nare ervaringen in je jeugd

Dan kan je systeem uit balans raken. Het alarmsysteem in je hersenen kan hierdoor verkeerd afgesteld raken. Als je systeem uit balans raakt, dan kan het zelf herstellend vermogen van je lichaam haar werk niet goed doen.

Dit heeft onder andere te maken met het stressknopje in je brein. Het stressknopje heeft een naam en heet officieel de stressrespons en wordt aangestuurd door de Amygdala (het angstcentrum in je brein). Het is een automatische reactie in ons brein om op een bedreigende situatie te reageren. Als dit knopje vervolgens aan blijft staan, dan zorgt dit ervoor dat je in een alerte staat blijft. Het is voor je brein alsof het onveilig is. Je komt dan ook niet tot rust, ook niet als je slaapt.

Stresshormonen zoals cortisol en adrenaline worden doorlopend aangemaakt. Op de lange termijn heeft dit een negatief effect op je hele systeem. Je bent eigenlijk constant in een opperste staat van paraatheid. Hiermee wordt de immuunreactie van ons lichaam, ons herstelvermogen volledig weggedrukt. Overleven heeft immers een hogere prioriteit dan ontspannen en herstellen.

 

Hoe je dit verandert

Al onze vormen van coaching en training zijn erop gericht om automatische patronen blijvend te doorbreken en te veranderen. Dit komt ten goede van je energie, vitaliteit en beïnvloedt je gezondheid op een positieve manier. Welke vorm je ook kiest, wij begeleiden jou in het vergroten van je vitaliteit!